diumenge, 21 d’agost del 2022

MENDALL ROIG 8 TIRES 2020

Laureano Serres Montagut és una llegenda dins el panorama vitivinícola català, un pioner que ha influït i inspirar a altres elaboradors de vins de baixa intervenció de la zona i d'altres contrades. 
Laureano va començar a elaborar l'any 1999 després de canviar el teclat de l'ordinador per les tisores de podar, ha treballat amb raïm ecològic des del primer moment i des de l'any 2002, després d'oblidar-se d'afegir sofre als vins i agradar-li el resultat, treballa sense sulfits afegits.
Laureano té el centre d'operacions a Pinell de Brai, un poblet de la Terra Alta, calent i polsegós que sembla tret d'una pel·lícula d'spaghetti Western.
Mendall Roig 8 Tires és un vi rosat elaborat amb garnatxa de vinyes de vint anys cultivades per un veí de Pinell de Brai. El raïm es va premsar directament i es va criar dins àmfores de fang durant sis mesos, finalment es va embotellar sense filtrar.
A la vista presenta un color amarant porpra (#AB274F) amb el rivet curiosament lilós, net i brillant. Quan l'abocam esclaten dins la copa unes diminutes i juganeres bimbolles que van formant unes petites taques escumoses de pols còsmica que mostren l'univers interior d'en Laureano.
En nas hi destaca la fruita vermella fresca amb flaires cítrics, gerds, magrana i aranja rosa; podem gaudir d'un rerefons d'herbes aromàtiques, xarop medicamentós i unes enigmàtiques notes minerals.
En boca és un vi carregat d'energia electrificant gràcies a les tímides bimbolles, deliciosa sensació de mastegar raïm, pinyol i rapa, alegre i purificador, amargós i encrespat, ple de fresca vida. 


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada