INGREDIENTS:
- Peix variat per fer el brou, en aquest cas aranyes, el cap i les espines d'una mòllera.
- Marisc variat per fer el brou, en aquest cas crancs de fonera.
- Ceba, tomàtiga, oli, sal, pebrebò, pebre bord, espècies vàries i vi ranci pel sofregit.
- Aigua i safrà per fer el brou.
- Picada d'all i juliverd.
- Calamarins, vaques i el cos d'una mòllera.
- Fideus número 4 de Bendinat.
- Dos ous sencers, un gra d'all, suc de llimona i oli per fer una maionesa lleugera.
PER FER EL BROU:
Sofregim la ceba amb un raig d'oli i un xic de sal, quan estigui la ceba cuita hi afegim el pebre bord, les espècies vàries i el vi ranci; llavors hi afegim el peix i els crancs i ho remenam un poc, finalment hi afegim l'aigua i el safrà i ho deixam bullir uns vint minuts. En estar el brou rectificam de sal, hi passam la batedora, ho colam i ho reservam.
MAIONESA LLEUGERA:
Posam els dos ous sencers amb el blanc i el vermell dins un pot de batedora, hi afegim oli (3/4 parts d'oli de girasol i 1/4 part d'oli d'oliva), un gra d'all i sal. Ho batem fins a obtenir la maionesa, en haver pujat hi afegim un poc de brou per alleugerir-la, una mica de picada d'all i juliverd i unes gotes de suc de llimona. Ho reservam dins la gelera.
ELABORACIÓ:
Dins una paella alta sofregim amb un poc d'oli els calamarins i els reservam. Llavors amb un raig més d'oli hi afegim els fideus, els hi donam un parell de girades abans d'abocar-hi el brou ben calent. Ho deixam coure una estoneta, corregim de sal si és necessari i finalment hi afegim la picada d'all i juliverd. Quan els fideus s'han begut el brou ja estan cuits, es poden deixar uns minuts tapats amb un pedaç per acabar de confitar-se.
Mentre reposen enfarinam i fregim les vaques i les tallades de la mòllera.
Finalment damunt els fideus hi muntam els calamarins, els crancs, les vaques i la mòllera. Hi podem posar la maionesa lleugera per damunt o bé que cadascú la se posi dins el seu plat.
Aquesta recepta ha estat extreta del llibre "Memòria de la cuina mallorquina" d'Antoni Tugores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada