dissabte, 9 de març del 2024

JULIEN MEYER MUENCHBERG GRAND CRU RIESLING 2013

El Domaine Julien Meyer està ubicat a la localitat de Nothalten, a l'enigmàtica Alsàcia, Baix Rin, defugint del llegendari càntic de Lorelei, bella ondina nua banyada dins fredes aigües, deessa punidora i compositora de música per ocells sotmesos al pecat, luxuriosa resurrecció del voltor negre tocat de l'ala.

Patrick Meyer i la seva parell Mireille dirigeixen el vol de la seva fantasia, dominats per l'esperit rebel, emperadors del manament de l'autenticitat, s'enfronten al regne de l'uniformitat, a la tirania de la confusió de les masses i del pensament únic, les botelles que no tenen epitafi no són res.

La reina riesling, veritablement adorada als solemnes simposis, àpats líquids d'alquimistes juganers, amiga de la gebrada, escandalosa raça àcida, daga rossa de tall fi amb qui et tremola la gola, dolça peça major de màxima mobilitat, et pot ferir de vida.

L'etiqueta diu que aquest vi ve d'un sòl detrític, gres, ric en elements volcànics, beneficiat per la seva forma de lluna creixent exposada al sud d'un microclima notable. Vi amb una bella complexitat mineral continguda per una sàpida acidesa. L'essència del vi prové de l'energia de la vinya i la força del mineral; nodreixen el paladar, nodreixen el benestar, elevant l'esperit.

Vista: Color groc daurat intens amb el rivet de coure. 

Olfacte: Al nas hi trobarem aromes de fruites grogues com l'albercoc i el nísper, un punt cítric d'aranja rosa amb un toc de pera llimonera, també gaudirem de notes d'especiades com el clau d'aroma i el pebre blanc amb un rerefons de flors marcides, pols de tocador i calç. 

A la boca té una entrada fresca i envoltant, de textura greixosa, puresa i equilibri, enèrgic, finalment retorna el seu pas pel paladar amb unes divertides pessigolles a la punta de la llengua


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada