diumenge, 24 de març del 2024

VIÑA CUBILLO CRIANZA 2013

 

Tot començà amb Rafael López de Heredia y Landeta i els negocis amb França, Espanya i França: "Aquells dos que sempre anaven junts, ja han fet França i Espanya". La poma de l'aparent discòrdia i desavinença, Platini i Arconada; aversió no raonada, focalització en la distància i no en la unió, milicians que capturen prejudicis, la serra alada pirinenca com a frontera enlloc de com a eix vertebrador.
La mística del que és normal i quotidià, calats guardians de la santa tradició, classicisme dinamitzat, professions que no deixen estones de descans, el despertar de les ètiques, la naturalesa d'una casa que es mostra amb una idiosincràsia de sentiments propis i un temperament especial.
Viña Cubillo arrelat a Viña Cubillas, històrica verema especial propera i de barri, 24 hectàrees i el dit al front, calcari que cacareja com un gall favat; "tempranillo, garnacha, mazuelo y graciano". Alzines i monges, vins que toquen fusta vella per fer gaudir a homes i dones que toquen vidres voladors. 
Fase visual: Color vermell cirera amb el rivet color porpra, net i brillant.
Fase olfactiva: En nas és seductor, esperit eteri, fruites vermelles, mores d'esbarzer mesclades amb flaires de fustes fines, ebenisteria, notes de flors seques i espècies dolces com el clau d'aroma amb un puntet cítric de pell de taronja.
Fase gustativa: Entrada fresca i elegant, boca divina, tannins vellutats, pura seda, bona acidesa que el fa fresc, persistent amb un final deliciós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada