divendres, 1 de març del 2024

CHOBEO DE PECIÑA 2009


Rioja, alabesa, oriental i alta, elevada alcurnia, esbart de cellerers mogueren un bon avalot, Rioja Alta, la major concentració de cellers centenaris de l'univers; la fama d'un teixit de vellut i l'ull de llebre de pèl fi.

San Vicente de la Sonsierra, Sierra Cantabria, serra sens fi, ribatge llunyà de l'Ebre, a mig camí entre l'Atlàntic i el Mediterrani, simbiosi climàtica, camp de cultiu de néts que alaben i honren les gotes de suor de padrins vinyòvols, guardians de vinyes calcàries, blanca terra enigmàtica, galleda d'aigua marinada, immensitats vertebrades per diminuts organismes fossilitzats.

Peciña és un llinatge, no hi ha llinatge que no tengui bagatge, vint anys a Bodegas LA Rioja Alta són un bon equipatge; un bon substrat per no començar assustat.

Vista: De color vermell cerera amb el rivet color teula, de capa mitjana-alta, net i brillant.

Olfacte: D'inici aparèixen els aromes terciaris de la criança, subtils notes fumades i fustes fines, flaires de plantes aromàtiques seques, un xic especiat, finalment apareix la fruita gebrada que tot i els anys es manté viva.

Gust: Pas per boca carnós, cremós i molt agradable, taní amable i amb una acidesa vibrant que li ha donat una meravellosa longevitat, llarg i persistent.


http://www.bodegashermanospecina.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada