divendres, 1 de març del 2024

ADEGA TERRA BRAVA XASTRE 2021

 


Cossos de minyons suspesos, una gronxadora per adults, estampes de paratges que lleven el sanglot, terres que provoquen moviments compulsius i convulsius, sospirs infinits, esglais sense sentit, els espasmes més tendres de la flora i la fauna, llavis blavosos que tremolen, crits enmig d'un plàcid cantussol, passió per un territori heròic.

Congost del riu Sil, abundància impetuosa, sospitosa capacitat de superació, insigne generació d'admirables homes valents, visionaris amb il·lusió que pintaren un somni sobre papers en blanc, intrèpides ànimes descosides.

Agulla de cap buit atravessada per una clenxa de fils policromats, bolic de raïms: mencía, garnatxa, palomino i brancellao; substància divina beguda dins un casquet metàl·lic que protegeix del dolor, un didalet generós de vi que et torna l'escalfor.

Color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa mitjana-alta, net i brillant.

En nas és molt expressiu, aroma punxant de laca d'ungles, xuclada balsàmica, carbonissa de fusta fina cuita; llavors apareix la fruita vermella fresca, maduixa àcida, pruna de frare roig i magrana amb un punt licorós d'arboça; un punt herbaci.

En boca té una entrada fresca i mentolada, amargor controlada i tannins apassionats, impuls sofocat amb el pas en boca, llépol i amb pes, vianda picant que mossega la punta de la llengua, pessigolla esvelta, amb temperament, enèrgic i estructural. 


https://adegaterrabrava.es/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada