diumenge, 2 d’agost del 2020

VINS DOLÇOS EN GENERAL I VINS DOLÇOS NATURALS EN PARTICULAR


Fa temps que tenim ganes d'elaborar un vi dolç natural.
En primer lloc cal dir què són, aquí teniu un article molt interessant on podeu trobar informació (i opinió) sobre el vins dolços en general i de retruc sobre els vins dolços naturals.
Tenim la idea que han d'existir unes taules que es puguin ajudar a calcular en quin moment fer l'addicció d'alcohol per aturar la fermentació. 
Necessitam saber la densitat inicial del most, a partir d'aquí a mesura que va avançant la fermentació alcohòlica hi hauria d'haver unes taules que ens puguin ajudar a saber quin grau alcohòlic té el "vi" i quina quantitat de sucre residual encara hi ha. Amb aquesta informació podríem calcular en quin moment aturar la fermentació alcohòlica afegint alcohol; llavors també per saber quina quantitat d'alcohol afegir per aconseguir un valor total de grau alcohòlic i saber quina quantitat de sucre queda per perfilar quin tipus de vi volem en referència a la dolçor.
Tal vegada aquestes taules ens puguin ajudar...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada