En primer lloc cal dir què són, aquí teniu un article molt interessant on podeu trobar informació (i opinió) sobre el vins dolços en general i de retruc sobre els vins dolços naturals.
Tenim la idea que han d'existir unes taules que es puguin ajudar a calcular en quin moment fer l'addicció d'alcohol per aturar la fermentació.
Necessitam saber la densitat inicial del most, a partir d'aquí a mesura que va avançant la fermentació alcohòlica hi hauria d'haver unes taules que ens puguin ajudar a saber quin grau alcohòlic té el "vi" i quina quantitat de sucre residual encara hi ha. Amb aquesta informació podríem calcular en quin moment aturar la fermentació alcohòlica afegint alcohol; llavors també per saber quina quantitat d'alcohol afegir per aconseguir un valor total de grau alcohòlic i saber quina quantitat de sucre queda per perfilar quin tipus de vi volem en referència a la dolçor.
Tal vegada aquestes taules ens puguin ajudar...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada