dilluns, 15 de juliol del 2024

FONTANASANTA MANZONI BIANCO 2021


Quin és el teu imperi romà? Pensar recurrentment en vi! «Verba volant, scrīpta mānent», Cayo Tito. I què van fer els romans per nosaltres? L'antic vi de falern, Monte Massico, Aglianico. Arqueogastronomia, la llar dels Déus, «Comisatio», abandonament als excessos del plaer; ofegats dins el vi de l'orgia desfermada.

Elisabetta Foradori, en el nom del pare: "Els vins que elaboren transmeten missatges directes, enèrgics, que reivindiquen senzillesa i normalitat tant en la manera d'explicar el vi com en la d'entendre'l", Josep "Pitu" Roca, Rere les vinyes. "Per a la ment ensopida, tota la natura és anodina. Per a la ment il·luminada, el món sencer resplendeix i espurneja", Ralph Waldo Emerson. Desperti's! La vida no és avorrida si somnia encara en beure els vins que no té! Curolles de qui estima la virtud i detesta la vilesa.

Incrocio Manzoni, clon famós dissenyat per Luigi Manzoni, encreuament, hibridació, riesling renano i pinot bianco, amics infidels, concepció poètica de laboratori, residual repercussió, fulminant gaudi, el carnal desig d'un dia lluminós; alts finestrals il·luminats amb la claredat de la poderosa ciència. 

Color groc llimona amb el rivet de coure, net però amb certa terbolesa, molt brillant.

En nas hi trobarem d'inici subtils notes de fruites grogues i blanques amb un punt cítric, préssec, pera llimonera i aranja; en un segon pla apareixen flaires d'espècies dolces com el clau, flors blanques, mel i sobretot un fil conductor d'enèrgica mineralitat. 

En boca té una entrada fresca i xispejant, vi estructurat i amb un deliciós equilibri gustatiu; bona acidesa acompanyada d'una meravellosa amargor, suau i sucós, elegant i harmònic en tot el seu conjunt, tota una delícia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada