dissabte, 6 de juliol del 2024

HALLGARTENER HENDELBERG RIESLING TROCKEN 2016

Persones altes que es troben bé amb gent de perfil baix, individus no suficientment rics com per comprar vins barats. "La vertadera grandesa està en la humiltat i en la recerca constant de la veritat", intueixo que aquesta frase d'Isaiah Berlin encaixa perfectament amb qui recomana amb seny; salut i reverència Joan Gómez Pallarès, claper de bàrbara grandesa, tu que atreus el coneixement.

Peter Jakob Kühn, nissagues del Rheingau, porció d'espai geogràfic afavorit pel brusc canvi climàtic, dominadors de les terres de pissarra, lluites de xifres a la borsa i gargots d'infants, exemplars únics, vins precisos que es mostren amb exactitud, conversos a la natura i en equilibri amb la cultura; protectors de la fe homeopàtica com a sistema terapèutic, guardians de ceptres i dels aromes de l'imperi de la riesling. 

Narració il·lustrada d'històries antigues, dibuixants d'escenes, Michael Apitz; contadors de les mil peripècies, excursions en forma d'incursió, Eberhard y Patrick Kunkel. Spätlesereiter, el genet del castell de Johannisberg, l'indocumentat suposat inventor de la verema tardana, Spätlese, el protagonista d'un còmic anomenat "Karl". Poetes, aquells que recullen selectes fruites de bells arbres que han transplantat a terres poderoses, Heinrich Heine: "Mon Dieu, si jo tingués tanta fe en mi que pogués moure muntanyes, el Johannisberg seria just la muntanya que deixaria que em seguís a tot arreu".

Color groc llimona amb el rivet d'or blanc, net i molt brillant; lluminós.

En nas d'inici és de caràcter fumat, de pedra foguera amb un rerefons d'hidrocarbur, després d'aquestes notes minerals hi apareixen flaires de fruites blanques i grogues amb un toc cítric, pera llimonera i melicotó blanc; amb el pas del temps es va obrint i va oferint un amalgama d'olor d'allò més seductores: mel, aranja, gingebre, herba verda, flors blanques... àltament canviant.

En boca té una entrada molt fresca descrita per una dominant acidesa central combinada amb una deliciosa sensació d'amargor, perfumat i xispejant, cruixent i amb una estructura vertebradora que l'agita i li dona vida, potència controlada combinada amb una elegància exquisida li conformen un gust meravellós.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada