diumenge, 21 de juliol del 2024

ESMERALDA GARCÍA SANTYUSTE PARAJE VALLEJO 2020

Parroquians que van a caçar llebres a tavernes obscures, rondinaires que es procuren el seu propi recapte, bubotes que tambalegen dalt de les montures de bèsties manses de cor i humils de rostre, ànimes de caràcter festiu que es converteixen en autèntics avalotadors furtius de set; malalts de vi, bons bevedors i mals catadors, siluetes que dancen misteriosos balls líquids, folls de les espurnes de vida, viatgers de tap de suro, transitadors lliures de camins de vidre, traginadors de majestuoses destrals que condemnen als visitants de Pequín que entren dins un Starbucks, no hi ha res que faci més por que una aranya sobre la insòlita amargura d'un pastís de llimona.  

Esmeralda García, web en construcció, escandalosa edificació sobre un circuit de vinyes prefiloxèriques que verdegen, Santiuste de San Juan Bautista, el bon humor dels artesans, humil vassallatge a la "verdejo", a l'ombra d'arcàiques vinyes, quan més vell més pell; culte per les àmfores, clàssiques formes, febre i deliri d'embriagar-se de sabors antics, el fang destila fonts de plaer, deixa'm beure amb la teva bella copa cisellada al ritme de la més lleugera planta.

Triar un vi és un fet rebutjable per la resta d'ampolles del firmament, hauran d'esperar el seu moment, beure'l és equiparable a matar-lo, només li quedarà reviure al recordar-lo; el darrer vi, ni témer-lo ni desitjar-lo. Recobri ara les forces vitals l'il·lustre bilbilità, Marcial, atès per un assassí que li prohibí el nèctar de les copes, un metge que no aprengué la lliçó d'Homer, la força dels mortals és el vi, "Beati Hispani quibus bibere uiuere est", ditxosos els hispans, pels que viure és beure; benaventurats els inclinats fortament als desitjos carnals.

Fase visual: Color groc palla pàl·lid amb lleus reflexos verdosos i daurats. Net i molt brillant.

Fase olfativa: Nas intens, profund i molt agradable. S'aprecien notes de fruita blanca madura amb un toc cítric, pera llimonera i aranja; lleus aromes especiats i d'anís, fenc, subtils notes de pastisseria, crema cremada i lleus flaires de pa torrat amb un rerefons floral.

Fase gustativa: A la boca té una entrada molt fresca, amb un gran volum, és ampli, untuós, amb una magnífica acidesa, subtilment integrada, que el defineix i li dóna profunditat; saborós, amb un bon final de tall amarg.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada