Aquesta és una elaboració molt típica a Mallorca, sobretot per les verges encara que hi ha altres tipus de bunyols. Tot seguit vos adjuntam la recepta.
Ingredients:
- 1 tassó de llet.
- 1 tassó d'aigua.
- 2 cullerades soperes de sucre.
- 1 cullerada de cafè de bicarbonat.
- 2 tassons de farina de força.
- 5 o 6 ous (depèn del tamany).
Elaboració:
- Posam a escalfar la llet, l'aigua i el sucre, anam remenant fins que arrenca el bull.
- Llavors hi posam el bicarbonat i remenam.
- Tot seguit hi afegim la farina. Anam mesclant enèrgicament, és complicat de remenar.
- Ho deixam refredar dins un bol.
- Quan sigui fred hi posam els ous. La quantitat depèn del tamany. La textura de la pasta no ha de ser ni clara ni espessa.
- Posam oli a escalfar per fregir-los.
- Feim unes bolletes amb l'ajuda de dues culleres i les posam dins la paella per fregir.
- Retiram en ser ben rossets.
- Es solen menjar mullats amb sucre o amb mel. Una altra opció és farcir-los, en aquest cas els vam farcir de crema pastissera casolana, tot seguit teniu l'enllaç de la recepta. És molt típic menjar-los amb algun vi dolç.
http://ralfilauren.blogspot.com/2020/06/crema-pastissera.html
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada