dissabte, 16 de setembre del 2023

VINIFICACIÓ ROSAT 2023


Verema dissabte dia 2 de setembre, una anyada complicada, dues calabruixades dins el mes de maig acompanyades de pluges de més de 250 litres per metre quadrat; sarments i fulles danyades però amb un raïm més o manco sa, a destacar el desequilibri en la maduració de les diferents varietats.

32  caixes de raïm, el més ideal és que siguin 30 per poder tenir espai dins el depòsit de 200 litres.

10 caixes del tio Miquel de Llucmajor, 95 quilograms de raïm.

La giró ros, la chasellas i la viognier massa madures amb algun gran pansificat, la macabeu perfecte, la premsal un poc verdosa però un punt més madura que altres anyades, pel que fa a la sirà i un poc de fogoneu mallorquí, verdosa, en un estat sanitari no del tot adient.

Pel que fa a les dades: densitat 1084, alcohol probable 11'5º, PH de 3'78 i acidesa de 4'5 grams expressada en tartàric. Acidificam a raó de 2'5 grams de tartàric per litre.

Vinificació clàssica, 2 dies a 10ºC, desfangat, llavors sembram llevadures i fermentació alcohòlica a 16ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada