diumenge, 9 d’octubre del 2022

MANZANILLA ÁS DE MIRABRÁS SUMATORIO


"La persecució, inclús de les millors coses, ha de ser calmada i tranquil·la" (Ciceró). Barbadillo persegueix fer un vi tranquil de qualitat, els que haurien de ser la porta d'entrada al complexe i apassionant món dels Sherry vins. 

Quan parlam de Xerès, de Sanlúcar de Barrameda i del seu marc d'acció, hauríem de comançar amb la paraula "Pago": Miraflores, Añina, Macharnudo, Campix y Santa Lucía; els sòls blanquinosos farcits de carbonat calci d'aquestes mítiques contrades i el most que en surt dels seus raïms de palomino fino fermenta per separat dins acer inoxidable per elaborar un vi blanc tranquil anomenat Ás de Mirabrás.

A partir d'una part de l'Ás de Mirabrás neix Manzanilla Ás de Mirabrás Sumatorio. Es van omplir deu bótes de l'anyada 2019 per experimentar amb la criança estàtica, criança d'una sola añada i no amb el sistema de "criaderas y soleras". Sumatorio és una Manzanilla de l'anyada 2019 però sense certificació d'anyada ja que les bótes no van ser segellades com marca el Consell Regulador.

Sumatorio sorgeix de la ruptura de la calma provocada per una flor, una flor que viu dins "La Arboledilla", una magestuosa nau on descansen els àngels que beven vi, els bons; és una manzanilla amb ànima de vi blanc.

Durant el mes d'agost de 2022 es van embotellar 5 de les 10 bótes d'on van sortir 2500 botelles, aquí en teniu una d'elles.   

Les altres 5 bótes encara reposen a "La Arboledilla" amb les bótes d'Ás de Mirabrás 2020 i 2021, aquestes darreres anyades ja certificades ja que les bótes han estat segellades com marca el Consell Regulador. Sumatorio arribarà a ser el sumatori de totes elles? Només Montse Molina i Armando Guerra ho saben!

Color groc pàl·lid amb rivet de coure, net i brillant.

En nas és expressiu i elegant, notes vegetals i cítriques li aporten una gran sensació de frescor, poma verda, gínjol i codony com a notes de fruita; té un rerefons especiat de nou moscada i pebre blanc juntament amb delicats flaires de glutamat.

En boca té una entrada fresca de caràcter amarg, cremós i ampli però afilat, explota amb intensitat proposant una gran sensació salina i mineral; focalitza la seva energia en el fons del paladar i finalment de forma picant et fa salivar i et fa pessigolles a la punta de la llengua.


https://www.barbadillo.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada