diumenge, 16 d’octubre del 2022

FINO PALILLO "EN RAMA" EDICIÓ ESPECIAL CLUB CONTUBERNIO


Fa ara uns 2 anys que la "Unión de Viticultores Chiclaneros" va adquirir el compromís de seguir elaborant aquest Fino Palillo procedent de les "Solerss" del celler Miguel Guerra, aquesta "Sociedad Cooperativa Andaluza" va adoptar a les seves intal·lacions aquest vi madur i complexe amb molta d'estima.
Ens podem imaginar la complexitat de traslladar botes d'un celler a l'altre i la gran tasca que suposa intentar mantenir la singularitat d'un vi quan es trasllada i passa a elaborar-se a un altre lloc; aquest fet per nosaltres extrany és comú al marc de Xerès. Es van intentar mantenir els llevats i també es van traslladar les mares ("Cabezuelas") i els vins tèrbols per intentar mantenir els trets d'identitat d'aquest Fino.
Fino Palillo és un Fino amb una criança llarga, un mínim de 7 anys, i es presenta de forma molt franca, amb filtrats molt lleus que en aquest cas "En Rama" edició especial Club Contubernio encara és menor que a "sacas" anteriors. Armando Guerra ens ha tornat a regalar un vi especial i únic.
Color or vell amb reflexos daurats, molt brillant i net.
En nas és madur, hi sobresurten notes de fruits secs, sobretot ametlla però acompanyada de flaires de pipes de carabassa i castanya torrada. Hi ha un rerefons salí i mineral, guix i pols de tocador amb aromes de glutamat i dau de brou.
En boca és expressiu i càlid però manté una gran sensació de frescor gràcies a certa amargor molt característica d'aquests vins de criança biològica. Té una sensació tàctil vellutada, és elegant i persistent. La sensació amarga es situa al fons de paladar però acaba fent-te pessigolles a la punta de la llengua mostrant la sensació salina que hem intuït en nas.



https://www.bodegacooperativa.com/







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada