diumenge, 4 de setembre del 2022

VINIFICACIÓ VI NEGRE 2022

Més prest que mai, dia 3 de setembre vermam per fer el vi negre, mesclam syrah i mantonegro amb un polsim de callet (3 ceps); la proporció és de 17 caixes de syrah i 7 de mantonegro, a ull uns 13-14 quilograms.
Raïm sa encara que enguany les vespes n'han menjat bastant i han deixat algunes pellofes seques però que no crec que interfereixin en la qualitat del raïm. Pel que fa a la syrah jo crec que la maduresa fenòlica i del pinyol eren correctes, tal vegada alguns ceps de mantonegro empeltats més recentment tal vegada algun pinyol fos un poc verdós; en general crec que el moment de recollida ha estat el correcte.
El capolam i ens surten uns 200 litres de most.
El desímetre ens dona un valor de 1096 el que suposa 13'3 graus d'alcohol probable.
El PHòmetre ens dona un valor de 3'60. Llavors l'acidesa calculada és de 5'7 grams per  litre expressada en tartàric; decidim no acidificar. 
Tot plegat són uns "números" ideals que ens fan pensar que podem fer un bon vi.
Hem sulfitat a raó de 6 grams per litre.
A partir d'aquí tot capolat ho deixam dins el depòsit i a les 12 hores sembram llevats seleccionats ja que moltes vegades en arrenca la fermentació alcohòlica abans de sembrar-los.
Hi posam els xips de roure dins una calça i el mentindrem dins el depòsit durant tota la fermentació alcohòlica.
La temperatura de fermentació serà de 22ºC.
Hem de pensar a afegir nutrients pels llevats per facilitar la seva acció i no tenir el perill d'una aturada fermentativa com l'any passat.
Ara a esperar que acabi la FA, sembrar bacteris lactis per ajudar a la fermentació malolàctica i seguir acompanyant el vi durant la seva etapa d'elaboració.




 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada