dimarts, 3 de març del 2015

VARIETAT DE RAÏM GARNATXA


La Garnatxa negra és una varietat localitzada principalment a les zones vitivinícoles del sud de Catalunya i també a l’Empordà.
Es tracta d’una varietat vigorosa i de bona adaptació a diverses zones.
Els seus gotims són compactes i mitjans; els grans, negres i carnosos.
La Garnatxa negra té una elevada graduació alcohòlica, combinant molt bé amb altres varietats. D'alta productivitat, resisteix perfectament la sequera i el fred. Aporta cos, fruitositat i carnositat als vins.
La varietat Garnatxa negra produeix vi negre i rosat, de força grau i poca acidesa. Llurs aromes recorden fruits negres ben madurs, confitures, panses i especiats. S’empra també per a donar color al vi. És la varietat mediterrània més cultivada al món i amb més presencia a la vinya espanyola, el que fa que a cada regió adquireixi una personalitat diferent i ofereixi una amplia gamma de caràcters.
En estar molt estesa pel món, és una de les varietats de raïm amb més sinònims: cannonau a Sardenya; garnatxa negra, garnatxa vermella o gris a Castella i Lleó;  lledoner a l’Empordà; negrell a Valencia, entre d’altres.
També hi ha altres varietats que es creu que provenen de mutacions de la garnatxa, tals com: garnatxa blanca o alacantí, garnatxa tintera o alacant, garnatxa peluda, garnatxa roja o lledoner roig. També s'ha de dir que la MANTONEGRO mallorquina també és l'adaptació de la garnatxa a mallorca.

VI O VINS MÉS REPRESENTATIUS:
CAP DE RUChttp://ralfilauren.blogspot.com.es/2012/12/cap-de-ruc-garnatxa.html
MAS DONINS: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2011/10/mas-donis-barrica.html
LA VOLANDERA: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2013/06/la-volandera.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada