dimarts, 3 de març del 2015

VARIETAT DE RAÏM GARNATXA BLANCA (MOLT UTILITZADA A LA DO TERRA ALTA)


Se li reconeix el seu origen peninsular i pot procedir d'una mutació de Garnatxa Negra.
Al món es conreen 40.000 hectàrees, de les quals 25.000 se situen a Espanya.
S'adapta millor a climes càlids i relativament secs.
És abundant a Tarragona, Saragossa i Terol. És considerada la varietat principal en les denominacions d'origen Alella, Costers del Segre, Tarragona i Terra Alta.
Dóna lloc a vins de gran cos i elevada graduació alcohòlica. Predominen els matisos grocs i presenta aromes de fruita madura amb un fons de ginesta que li confereix originalitat. L'atac en boca és suau, amb moderada acidesa i una mica càlid a causa del seu elevat grau alcohòlic.
 També es coneix com: garnatxa, alicante blanca, alacantí, grenache blanc i sillita lana, Garnacha gris, Garnacho blanco, Garnacha blanca,  Lledoné, Silla blanc y Sillina blanc. 

VI O VINS MÉS REPESENTATIUS:
PETITES ESTONES: http://ralfilauren.blogspot.com.es/2015/01/petites-estones.html
ELS AMELERS (LAFOU): http://ralfilauren.blogspot.com.es/2014/09/els-amelers-lafou.html

DOCUMENT INTERESSANT SOBRE LA GARNATXA BLANCA: https://drive.google.com/file/d/0B381Ou5BVF1UNmFIQ0VDU0tUZjQ/view?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada