diumenge, 15 de setembre del 2024

SHANDI WINES PINOT NOIR SANTA RITA HILLS 2020


La llengua és el mirall del fetge, no hi ha cep sense terrer ni sòl sense lluna, rere cada vi hi ha una ànima, encara que sigui obscurament daurada, front cada botella es fixen els ulls en una atenta expectativa, la mateixa que genera qui es presenta a la primera cita amb unes sabates de velcro o de qui creu que la pluja àcida són glòbuls líquids de limoncello; hi ha dies en que vull plorar gotes de vi, les glopades més rellevants es xarrupen un dimarts horabaixa qualsevol.

Copa confident del goig, beu tot quan vulguis que jo callaré; si ets bona seràs com la contrasenya del meu mòbil, no et compartiré amb ningú. Visquem i gaudim, ballem embriagats una única i eterna nit, beguem cent glops de vi, i cent més, i cent més... Fins que els envejosos es tornin de pedra al saber el número total de les nostres besades envinades.

Tu a Porreres i jo a Califòrnia, Shandi en sànscrit significa col·laboració y en taverner shandy vol dir una cervesa aromatitzada amb llimona que qualsevol home deshonest beuria en s'estiu; brisa oceànica, la por del bassiot, escola borgonyona, clima fred de sòls marins, els vents que castiguen als pescadors acaronen els ceps de Santa Rita Hill.

Color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa-mitjana, net i molt brillant.

Ens nas és una bomba de fruita vermella grenyal, rooibos de gerds, perfum de sotabosc amb un aire terrós, records de cotó de sucre i poma de fira, flaires làctis amb canyella i clovella de llimona amb un rerefons de te matxa aromatitzat amb clau d'olor, un punt misteriós i exòtic d'Inca kola.

En boca té una entrada harmònica i densa, melosa però gens empalagosa, perfecte equilibri entre calidesa i frescor, lleugera amargor que enganxa, cert pessigolleig que viatja de forma expansiva fins que es fixa al fons del paladar deixant un regust ric i deliciós, la saliva fa un excursió de retorn fins a la punta de la llengua que no s'atura de vibrar.


https://sandhiwines.com/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada