La idea es llevar les 4-6 primeres fulles i els mundons fins al darrer raïm en floració, ja que aquesta operació la farem just en aquest moment de la fase vegetativa del cep.
Què cercam amb aquesta acció?
- Reduir la quantitat de raïm cercant major qualitat. En quedar els raïms exposats a l'aire durant aquesta fase tant delicada segurament aconseguim un quallat menor i per tant minvar la quantitat de raïm. Aquesta acció també crea una situació d'estrès vegetatiu al cep que fa que es redueixi el quallat. La diferència estimada és d'un 25% menys de quallat.
- Teòricament aconseguirem un canvi estructural en els raïms ja que els grans estaran més solts i no tant apinyats. Aquest fet ens ajudarà a una maduració més homogènia.
- Un altre fet positiu serà que després d'aquesta acció els raïms quedaran molt orejats, aquest fet serà positiu per evitar l'acció de fongs com la cendrada i el míldiu.
- Un problema podria ser que els raïms estiguessin molt exposats al sol en el moment de la maduració, aquest fet els cremaria i afectaria negativament a les possibilitats aromàtiques dels mateixos. Suposadament els brots superiors que es vagin desenvolupant aniran tapant aquest buit evitant l'exposició tant agressiva al sol dels raïm.
- Un altre possible fet "negatiu" seria l'augment del tamany del gra de raïm però com que al final de maduració la planta pateix pensam que aquest fet no succeirà, en tot cas pensam que no ens afectaria.
Adjuntam dos vídeos al respecte, són del canal Origen d'en Julio Prieto.
https://www.youtube.com/channel/UCmHqM2V2KgO2UMa5sZ_-3wg
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada