dimecres, 10 de juliol del 2019

EFECTES FUTURS DEL CANVI CLIMÀTIC I LA IDONEÏTAT DE LA PRODUCCIÓ DE RAÏM PER FER VI ARREU D'EUROPA


Amb el següent títol original un grup d'investigadors de la UIB han publicat un article. Tot seguit vos presentam el resum traduït i l'enllaç al document sencer.
Future effects of climate change on the suitability of wine grape production across Europe.
El clima influeix directament en la idoneïtat de la producció de raïm de vi. Patrons modificats de temperatura i precipitació a causa del canvi climàtic probablement afectaran aquest sector socioeconòmic rellevant a tot Europa. En aquest estudi, les perspectives sobre el futur dels índexs bioclimàtics vinculats a la zonificació vitivinícola es deriven de dades meteorològiques diaris observats i projectats. Específicament, s'han utilitzat sèries diàries de precipitació i temperatures màximes i mínimes de 2-m del conjunt de dades E-OBS com a línia de base regional observada. Pel que fa a les projeccions, un conjunt de models climàtics regionals (MCR) de l'Cordex europeu. El projecte s'ha utilitzat per a crear projeccions d'aquestes variables en els futurs escenaris d'emissions RCP4.5 i RCP8.5. L'ajust quantile-quantile s'aplica als escenaris regionals simulats per projectar adequadament les dades de RCM a escala local. Els nostres resultats suggereixen que el cultiu de raïm de vi es veurà afectat negativament al sud d'Europa. Esperem una reducció en la qualitat del raïm. La producció de vinyes i raïm de vi en aquesta regió es deu a un augment futur de l'estrès tèrmic i la sequedat acumulats durant l'any i sobretot en la temporada de creixement. A més, la precipitació projectada disminueix i les taxes més altes d'evapotranspiració es deuen a un clima més càlid, probablement augmentarà els requeriments d'aigua. D'altra banda, les àrees d'alta qualitat per a la viticultura s'estendran significativament cap al nord a Europa occidental i central. L'adequació de la zonificació per a mitjans de segle derivada d'aquest estudi podria contribuir a un millor disseny, noves estratègies i pràctiques de gestió que beneficiarien al sector vitivinícola europeu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada