dissabte, 25 de setembre del 2021

VINIFICACIÓ ROSAT 2021

28 d'agost, dia de verema per al nostre rosat de portassa, 38 caixes de raïm repartides de la següent forma: 5 de riesling d'en Xavi Torres Mas, 4 de giró ros, 2 de viognier, 3 de macabeu i 7 de premsal, també 2 raïms de la varietat chasselas; pel que fa a les varietats blanques, de raïm negre vam veremar 2 caixes de fogoneu (mallorquí i francès) i 15 de syrah.







Pel que fa a la vinificació vam capolar primer les varietats viognier, macabeu i premsal, ho vam deixar macerant unes 2 hores amb garrafes d'aigua congelades per mantenir la frescor, vam posar-hi àcid ascòrbic per evitar oxidacions i enzims per fixar color, conservar aromes i millorar la capacitat d'extracció per la posterior premsada.

Passades les 2 hores, capolam les altres varietats, tornam a posar àcid ascòrbic i enzims i procedim a premsar.

Una vegada premsat vam mirar les dades, una densitat de 1090, 3'42 de PH i 5'8 d'acidesa expressada en tartàric per litre. Vam acidificar a raó de 2 grams d'àcid tartàric per litre, després d'acidificar el PH era de 3,21.

Llavors 2 dies a 10ºC, desfangar, sembrar llevats i a fermentar a 16ºC. Aquest any ens vam equivocar amb el sensor de temperatura i va fermentar a menor temperatura, per això la fermentació va ser més lenta i va acabar dia 22 de setembre.
Aquí podem veure el color just abans de descubar, vam posar el vi en un depòsit net, vam tirar els baixos (mares) i vam sulfitar. Ara reposa esperant les tramelsades i ser embotellat.





 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada