divendres, 22 de novembre del 2013

FAVA PARADA


Ingredients per a 6 persones:
  • 300 g de faves seques pelades
  • 1 ceba
  • 3 tomàtigues de ramellet
  • 150 g de pastanagó
  • 100 g de carabassa
  • 150 g de carabassó
  • 50g de mongetes tendres amples
  • 5 fulles d’herba-sana
  • sal
  • oli d’oliva verge
Preparació:
Posau les faves en remull amb aigua la nit abans.
L’endemà, colau-les i posau-les a bullir dins una olla amb aigua freda. Mentre comencen a bullir, preparau les verdures. Ratllau les tomàtigues. Pelau la ceba i tallau-la a la juliana. Pelau la carabassa, el carabassó i les pastanagues i tallau-les a trossos regulars. Abocau totes les verdures dins l’olla de les faves.  Afegiu-hi sal.
Feis bullir el conjunt durant aproximadament 1 h, o fins que les faves siguin ben tendres. Uns minuts abans d’apagar el foc, incorporau-hi les fulles d’herba-sana. Comprovau el punt de sal. Afegiu-hi un raig generós d’oli d’oliva i triturau-ho.

Recepta basada en una del bloc: Bojos per la cuina. S'ha de dir què és una versió vegetariana, podeu trobar més informació sobre altres receptes als següent enllaç:

http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-receptes/fava-parada/

http://www.bojosperlacuina.com/seccions/receptes/fava-parada/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada