dilluns, 30 d’abril del 2018

BRANDADA DE BACALLÀ

Aquesta és la nostra recepta de Brandada de bacallà. Hem mesclat les recomanacions de dues persones, una amiga de la meva mare i llavors ens agrada molt la recepta del nostre blog preferit pel que fa a cuina. CUINA CINC.
Comprar miques de bacallà salades, les rentam bé amb aigua fresca, llavors les posam dins un perol amb aigua i les posam al foc, quan alça el bull i comença a fer una sabonera blanca, tiram l'aigua, repetim aquest procés 3 vegades. Així el bacallà ens queda amb la cocció adequada i amb el punt de sal exacte.
A partir d'aquí hem provat algunes elaboracions i la que més ens agrada és la de CUINA CINC, per exemple a la fotografía hem gratinat la brandada però ens ha agradat més sense gratinar.
Ara passam a reproduir la recepta de na Fina de CUINA CINC.
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2016/07/en-el-post-del-bacalla-vaigescriure-que.html

Ingredients per 4 persones:
250 gr. de bacallà d'Islàndia dessalat.
200 cc aproximadament d'oli d'oliva extra verge.
Un gra d'all laminat.
50 cc aproximadament de llet evaporada Ideal.
Sal i pebre blanca.
Aigua per la cocció.
Per acompanyar: Torradetes o llesques de pa fregit.

Elaboració:
Primerament, en una olleta amb l'oli d'oliva amb un gra d'all en làmines per perfumar i que retirarem quan hagi arribat a la temperatura adequada.
En una altra olleta hi posam la llet evaporada que es vagi escalfant moderadament sense bullir.
Llavors al bacallà cuit i escorregut hi anem afegim l'oli d'oliva i xafant els trossets de bacallà, mesclar amb la cullera de fusta, alternat l'oli i la llet, anar xafant fins que quedi una massa homogènia.
Recollim amb una espàtula i ho posem en el recipient de la batedora, rectifiquem de sal i pebre blanc, afegir una mica més de oli d'oliva fins que l'absorbeixi completament. Com si féssim una maionesa amb el minipimer.
La brandada està llesta quan s'han desfet els trossos de bacallà i els tres ingredients s'han emulsionat perfectament.
El resultat és una pasta blanca i espesa que permet farcir o untar sobre el pa torrat.
Presentació:
Es posa en un bol amb el trossets de pa torrat o fregit al voltant i cadascú el va provant i degustant.
Opcionalment acompanyat d'olives negres. Un plat per compartir.




LA CAUSA DEL ITATA MOSCATEL 2017

Color groc brillant amb tons daurats.
Explosió aromàtica que mostra flors i fruits cítrics.
En boca és molt fresc, per la seva acidesa, amb una gran estructura i sedositat, producte de la fermentació en les seves pells i la seva criança sobre mares fines.

https://www.torres.es/es/inicio
http://www.lacausadelitata.cl/

SA FITA ES FANGAR 2017

Color: elegant color groc palla amb tons verdosos.
Aroma: fruita blanca aromàtica i confitada, poma molt madura al forn. Codonyat de fons, espècies fines i un llarg perfil de plantes aromàtiques mediterrànies. Complexe.
Gust: directe i net al paladar, ple de caràcter. Acidesa afruitada i fresca. Explosions de fruites i flors blanques, amb un acabat llarg cremós.

http://es-fangar.com/

MACIÀ BATLE BLANC DE BLANCS 2017

COLOR: Color groc amb reflexos verdosos. Aspecte net i brillant.
AROMA: Intens aroma varietal amb destacades notes de fruites tropicals, préssec, aranja, poma, fonoll.
PALADAR: Intens, untuós, fresc i equilibrat.

https://www.maciabatle.com/ca/

QUÍBIA 2017


Vista: color palla brillant.
Aroma: aroma de fruita gebrada, cítrics, flors marcides.
Boca: boca saborosa, bona acidesa.
http://www.annegra.com/

Si algú vol saber quin és el significat de Quíbia pot cercar en aquest blog, és molt interessant...
http://desdequibia.blogspot.com.es/

SONAT LA MOSCA MUSCAT MICROTIRATGE 2017

Vista: color groc palla amb reflexos verdosos i daurats.
Nas: elegant, amb aromes fresques tant de fruites d'os (préssec, albercoc) com de fruites tropicals (pinya o cítrics) i flors blanques.
Boca: en boca és net, harmònic, amable i saborós per la presència de fruites, molt fresc amb una interessant acidesa gràcies als cítrics; llarg final de boca amb records que et porten de nou a l'inici del tast i convidar a seguir bevent.

http://microvinos.com

LA DESCARADA 2017

Vi sec en boca, d’acidesa alta, cos mitjà i una intensitat de sabor en la qual destaquen la fruita verda i l’estil floral, aportant molta frescor en cada xarrup. Un vi que desperta els sentits, amb una intensa olor a primavera, en el qual es barregen tocs de poma, litxi i flor de cirerer amb un toc final a espígol.

http://www.aribau.es