dilluns, 28 de juny del 2010

ES PUJOL DE MARIA


Es Pujol de Maria 2005Varietats de raïm: Cabernet sauvignon, Merlot i SiraD'intens color vermell cirera amb reflexos lleugerament violetes. Llàgrima intensa i persistent. Aspecte net i brillant.A la part olfactiva destaquen aromes a fruites del bosc, baies, mores amb fons especiats i fumats. Una lleugera oxigenació intensifica el potencial aromàtic del vi.Agradable en boca. Perfecta combinació dels tanins del raïm amb els tanins del roure. Equilibrat i complex. Amb cos. Aroma de boca, intens. Persistència llarga.

SAN ISIDRO


De color vermell intens amb atractius tons rubi i intensos aromes fruitals propis de la varietat monastrell pròpia de la zona de Jumilla. Amb cos, saborós i complex. Vaig veure que destaca per la seva joventut i frescor.

BODEGUES RIBAS (CONSELL "ILLES BALEARS")

Can Ribas és una bodega familiar de tradició històrica situada al municipi de Consell. Des de l'any 1711 la família Ribas s'ha dedicat al conreu de la vinya i a l'elaboració de vi; es tracta de una dels cellers més antics de Mallorca.
A prop de la bodega es troben 40 hectàrees de vinyes pròpies, en la majoria ceps vells, que són el valor més important del celler. El raïm obtingut  es verema manualment i una vegada a les instal·lacions es selecciona gra a gra i s'elabora amb molta cura.
L'objectiu prioritari del celler és obtenir vins de màxima qualitat sempre respectant les tradicions però en continua investigació.

HISTÒRIA 
Pedro Ribas de Cabrera va començar a construir la bodega al 1711. A Ca'n Ribas ens dedicàvem als cultius tradicionals de la illa com la vinya i les oliveres.
Des de llavors s'ha elaborat vi ininterrompudament , i s'ha anat guanyant reconeixement any darrera any. L'adquisició de prestigi va començar ja el segle passat al obtenir la Medalla de Perfecció a l'Exposició Nacional Vinícola de 1877.
Els descendents de Pedro Ribas intentam continuar la seva labor i treballar segons un estil de vida que marca per damunt de tot el respecte a les tradicions i l'amor per una feina ben feta. 

BODEGUES JAUME MESQUIDA (PORRERES "ILLES BALEARS")

Jaume Mesquida és un celler familiar que pertany a la DO Pla i Llevant i es troba situat a Porreres (Mallorca).
Va ser fundat el 1945 pel repadrí dels actuals gestors: Jaume Mesquida Barceló. Pocs anys després el seu fill Jaume Mesquida Barceló començà a embotellar els vins i a servir-los a domicili. Va ser un home extraordinàriament pulcre, molt preocupat per la higiène, neteja i conservació dels vins.
Durant la dècada dels setanta s’incorporà al celler la tercera generació: el pare dels actuals gestors, Jaume Mesquida Oliver, amb l'ajuda de la seva dona, Bàrbara Móra Munar, donà una nova projecció al panorama vitivinícola mallorquí. Lligat a la tradició familiar estudià enologia i viticultura a Requena.
Sembrà noves varietats de raïm i començà a aplicar noves tecnologies per a la vinificació. Fou qui inicià la renovació del món del vi a les Illes Balears. A principis dels anys 80 sorprengué el mercat amb els primers vins monovarietals, i el 1992 brindà el primer vi escumós fet a Mallorca.
El juny de 2004 els germans Bàrbara i Jaume Mesquida Móra assumiren la continuació del repte familiar incorporant d'aquesta manera la quarta generació vinatera de Porreres carregada de saba nova.
Aquests dos germans innovadors estan intentant convertir la bodega en pionera introduint a Mallorca la diodinàmica que és un manera d'entendre la viticultura basada en el respecte vers el medi ambient i totes les forces còsmiques i de la pròpia terra; sobre la biodinàmica, a altres entrades d'aquest bloc hi podreu trobar més informació. 

FATTORIA DEI BARBI (MONTALCINO "TOSCANA")

LA FAMÍLIAEl 1790  la família Colombini va adquirir la Fattoria dei Barbi. Així comença una història d'èxit en la viticultura. Els vins són excel.lents i ja al 1892 aconsegueixen el seu primer gran premi: una medalla de plata del Ministeri d'Agricultura. Serà només el primer d'una llarga sèrie de premis tant a Itàlia com al'estranger.
El 2007, els vins de Barbi van arribar a les grans altures dels rànquings internacionals amb Brunello i el Brunello Riserva Vigna del Fiore. La companyia és ara dirigida per Stefano Cinelli Colombini, descendent de la família, guardià de les tradicions antigues i també un promotor de les grans innovacions tecnològiques.

ON ESTÀ SITUADA? 
Enmig de la regió més bella d'Itàlia, està ubicada la vila de Montalcino, a uns 40 km de Siena, a 150 km de Florència i a 60 km de Grosseto.Per als que vénen en cotxe, un cop a Montalcino, seguiu les indicacions de Sant'Antimo. Després d'uns 4 km de llargues rectes, a l'esquerra trobareu l'entrada a un camí de terra amb els senyals per a la finca: després de 400 metres ja hi haureu arribat.


Una vegada sigueu allà podreu gaudir d'una bodega meravellosa, preciosa on també si ho desitjau podreu quedar a dormir i també a menjar ja que hi ha un petit i preciós restaurant. Pels que només volgueu conèixer la bodega podreu visitar-la per un preu mòdic i també degustar els seus meravellosos vins.  És recomenable la visita ja que és destacable veure la selecció familiar amb vins molt antics que són molt preuats pels col.leccionistes amb les butxaques plenes.

BODEGA PAUL GINGLINGER (EGUISHEIM "ALSÀCIA")

Aquesta bodega està Situada a Eguisheim, enrevoltada pels turons dels boscos dels Vosges i dominada per tres castells, el domini Paul Ginglinger  té una superfície de 12 hectàrees.Fundada el 1636, 13 generacions han treballat i abocat la seva experiència per desenvolupar vins d'alta qualitat.El seu fill Michael, enòleg, duu a terme amb les seves vinyes una tasca basada en una cultura racional, basada en un conreu de les vinyes de forma sistemàtica , fertilitzants limitats i una poda acurada. Totes les accions estan encaminades a exaltar la tipicitat de la terra de la qual procedeix el raïm.

http://www.paul-ginglinger.fr/fr/accueil 

diumenge, 27 de juny del 2010

RESTAURANT SERGI AROLA. HOTEL ARTS (BARCELONA)


Restaurant dirigit pel mediàtic cuiner Sergi Arola, està ubicat en un lloc privilegiat, l'àtic de l'hotel ARTS és un lloc Molt acollidora sobretot a èpoques de bon temps on la terrassa serveix d'escenari a l'aire lliure per degustar meravelloses obres d'art vestides d'ingredients de primera qualitat.El concepte de restaurant és genial, ofereix el menú degustació i el menu Sergi Arola on es combinen plats per picar calents i freds, plats catalogats com gairebé un plat i productes de primera qualitat vinguts directament del mercat més emblemàtic de Barcelona: LA BOQUERIA.L'oferta es complementa amb uns deliciosos postres, una més que acceptable oferta vinícola i un exquisit tracte per part dels professionals que porten aquest encantador i màgic local