dilluns, 5 d’agost del 2024

BORGOGNO NO NAME 2019

S'ha de saber estar, amb nom i sense nom; protocolaris anuncis amb potents i pomposes notes de trompes metàl·liques o amb el sonar del flabiol de set canons d'un humil esmolador; signatura, sarments enrevoltillades a ceps crespats. Ampolles que formen part de l'anonimat més insigne, gloriós enigma reservat a alguns iniciats, d'arcana providència i encants es vesteix el raïm, el mateix misteri que mou a un individu a posar Pokemon a la seva mascota.
"Nunc est bibendum", ara toca beure, salvem l'aigua, tastem un vi, un vi sense nom, hi ha vins que et tapen la boca; divertir-se vol dir sortir del solc, hi ha gent clàssica fins i tot per a les revolucions. Afirmació solemne i viva del domini de la burocràcia a la contrada, desmesurada influència dels comerciants de les qüestions mundanes.
Llinatge i tradició, Borgogno, 1761, resolucions i unificacions, Itàlia, 1861; lluites internes i segells, manifestacions públiques de cordialitat, oda a la moderació, poques regles i clares, principis orientadors, elogi de la pertinàcia, els caparruts tornen a la càrrega a través de la protesta sense paraules, amb fets, maneres d'obrar repetitives, els costums arrelen més que els roures d'Eslovènia.
Fase visual: color vermell cirera amb rivet porpra, net i brillant.
Fase olfactiva: en nas d'inici dominen les notes de fruites vermelles com els gerds amb un punt picant de pebre rosa; en un segon pla hi trobat flaires de betum amb tocs terrosos que es mesclen amb aromes florals de violeta i rosa, rerefons d'espècies dolces com el clau d'aroma.
Fase gustativa: en boca té una entrada opulenta, és un vi harmoniós, amb cos i estructura, vellutat i generós, elegant i amb un deliciós punt amarg que ajuda a refrescar un vi amb un esperit ardent.