diumenge, 23 de juny del 2024

FATHER JOHN MENDOCINO COAST PINOT NOIR 2018

Pels mallorquins, Califòrnia és Juníper Serra, àngel o dimoni? una criatura d'esperit pur? Príncep del martiri? Es pot valorar el passat amb criteris actuals? L'etern interrogant que ens sacseja el cor, una alenada vinosa que ens pot tapar l'esperit del gaudi; regraciem al creador les riqueses, la salut i el vi, no jutgem el mulsum romà amb una mirada monocromàtica, el súmmum de la gràcia moderna.

Del germà al pare, el reverend John, extraordinàriament apte, honestitat i compromís, sotmès a la humilitat, amativa de l'honor, calmada maror servicial, crits d'indagació, amerats de sol, xops de vi, elogi de la procedència que impressiona els sentits. Nicholas Maloney, periple franc suís, circumnavegador de la singularitat d'una coordenada ordenada, entusiasta ambaixador d'una escola líquida de Santa Helena, Mendocino Country, Russian River; un cronista de la redempció: "Feliç dia el que Jesús em va rentar els pecats", amb vi?

Color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa mitjana, net i molt brillant.

En nas és un perfum, iogurt de maduixa, fruits vermells grenyals, rerefons fumat i terrós, amb presència d'aromes balsàmics mentolats i unes lleugeres notes florals de violeta, delicades notes d'espècies finals, sobretot de pebre blanc.

En boca té una entrada fresca i delicada, és lleuger d'inici però va guanyant en impacte, tanins suaus però presents, lleugera amargor que juntament amb certa amargor vertebren aquest meravellós vi que et deixa una sedosa sensació final a la llengua.
 

https://www.fatherjohnwinery.com/


diumenge, 16 de juny del 2024

SALEM WINE CO. PINOT NOIR 2018

El vi és un joc que es pot abraçar de forma molt seriosa; el tast, un entreteniment que combina certes habilitats, sort i en els malalts de vi: bogeria. L'atractiu tremolor de qui guaita dins una cambra d'amor aliena, fràgils papallones dins un vedat en forma d'ampolla. Parlam d'un beuratge que et fa posar cara de suro i et pot dibuixar una bufetada a la cara, et pot obrir l'enteniment i fer-te bullir la sang, ungüent refrescant que fa somriure les persones amb una confortable calidesa interior. 

Sona la campana i es dispara el canó, el tap de la botella més llesta alça la guerra; la sort està en mans dels magistrats, ventura que et pot fer disfrutar d'una preciosa tira de llumets o bé et pot veure defraudar totes les esperances. Atzar, equilibri i esperit de superació marquen la contesa.

Eola-Amity Hills, turons gegantins encaputxats de capells de boira que pareix que s'encalcen, vinyes que dibuixen un paisatge de pintors hippies col·legiats, deliciosos terrers de poètics sediments marins, grafiti calcari gratats sobre parets de vidre, inscripcions satíriques i crítiques en forma líquida; neologismes de tradició romàntica, toponimia anglosaxona d'esperit romànic.

Color vermell cirera amb el rivet porpra, de capa mitjana, net i brillant.

En nas és una mescla de fruita vermella, maduixa, cirera, gerd i magrana, amb un punt terrós subtilment fumat, rerefons d'espècies dolcenques que contrasta meravellosament amb la presència de fruita fresca. Cal destacar també uns atractius aromes balsàmics d'oli d'eucaliptus i resina de pi.

En boca és molt fresc, amb una acidesa cruixent, inicialment ingràvid acaba aterrant al paladar amb impacte substancial, dolça ingesta equilibrada amb una intel·ligent amargor, cop de puny a la geniva seguit d'una mossegada a la punta de la llengua, perversió excitant i poderosament plaent.