diumenge, 19 d’abril del 2020
FIDEUS DE GATÓ
En primer lloc parlarem del peix en qüestió: el gató.
Al següent enllaç hi trobarem informació sobre aquest peix:
http://www.eeif.es/veus/gat%C3%B3/
Tot seguit trobareu un altre enllaç de l'ús a la cuina al nostre entorn catalanoparlant, aquest article està extret del blog Bona vida de Jaume Fàbrega.
https://blocs.mesvilaweb.cat/jaumefabrega/?p=268073
Curiosa la menció del gató a la cuina mallorquina: "Aquests peixos sense escata no són kosher, és a dir que les persones de religió jueva no en poden menjar, potser per això que a Mallorca s’utilitzin tant, com una reacció a la contra…"
Finalment, adjuntam un enllaç amb els noms dels peixos de les nostres illes:
https://slg.uib.es/gabinets/gt/Nom-peixos/Els-noms-dels-peixos-i-mariscs.cid202832
Començarem amb la foto de la recepta:
INGREDIENTS: (Per 4 persones)
- 4 gatons (trossejats).
- 1 ceba blanca mallorquina.
- 2 tomàtigues de ramellet.
- 2 patates.
- 250 grams de fideus número 4 Bendinat de Porreres.
- Agua.
- Sal, pebre bo, canyella, pebre bord, safrà i vi ranci.
ELABORACIÓ:
- Amb un trosset de paper d'alumini torram un poc de safrà per augmentar la seva capacitat de colorar. Ho picam amb un murter (o similar) i ho reservam.
- Començam amb el sofrit, confitam la ceba, quan està ben rossa hi afegim la canyella, el pebre bo, la sal i el pebre bord.
- Abans que es cremi hi afegim la tomàtiga de ramellet ratllada, llavors un raig de vi ranci.
- Acabam el sofrit, a nosaltres ens agrada passar-ho pel túrmix.
- Llavors possam el sofrit dins la cassola, aigua, hi posam també sal, safrà i ho duim a ebullició.
- Quan bulli hi tiram les patates tallades a daus.
- A mitjan cocció de la patata hi tiram els fideus (han de coure 10 minuts).
- 5 minuts després hi posam els trossos de gató ja que és un peix bo de coure.
- Tapam, ho deixam reposar 5 minutes i ja està, bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada