dissabte, 2 de març del 2024

LE JAMBON PRESQUE BLANC (MULTIANYADA: 2014-2016-2017)

 

La vanitat humana que segrega a base de ratlles imaginàries, orgull aspiracional, desig immoderat de ser venerat i de menysprear. Mâcon, el sud de la poderosa Borgonya, tocant al nord de l'infravalorada Beaujolais, submissió i reverència; coexistència de terrers, rajoles calcàries i toves granítiques.
Vins d'amics, companys encoratjats, peces que encaixen, camarades que juguen sense química, alquimistes, heretges vençuts per la lògica i l'observació; llegendàries narracions afirmen que qui tasta per primer cop aquesta metzina divinament natural ja no té aturall, borinos bellugadissos i insistents.
Philippe i Catherine Jambon, Chasselas al departament de Saône-et-Loire, de sommelier a vinyòvol irreverent, tradicional i intransigent, fugen de convencions, pacten amb la coherència, humils i simples vins de taula que es projecten al món amb l'ambició de transcendir a la seva època.
Singular mixtura de dues petites parcel·les de chardonnay i confluència d'anyades, la 2014 vinificada sense maceració i amb llargues maceracions les anyades 2016 i 2017; es van embotellar plegades el juliol de 2019, tres botes úniques que van acabar de fermentar, acció extravagant per un bé de consum. 
Vista: Color taronja amb el rivet de coure, net i brillant.
Olfacte: Flaire inicial de taronja sanguina i aranja rosa, esperit cítrics, llavors apareix la sèrie especiada, clau i pebre rosa combinades amb algunes sensacions estimulants d'olis essencials com el de sàndal, aroma de tè amb gingebre i un toc de mel d'abella. 
Gust: Té una entrada molt fresca, de textura granulosa i greixosa, molt bona acidesa, sensació tànnica que li dona persistència i caràcter en boca, tot i ser un vi de fred té una presència melosa i fogosa al paladar, picant a la punta de la llengua, segrega saliva de forma pletòrica, excitant.


NO S'HA TROBAT ADREÇA WEB DEL CELLER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada