-
Arrel:
és la part que està davall terra. Té la funció
d´agafar les substancies alimentícies del sòl per nodrir la planta.
-
Soca:
està situada damunt l´arrel. És el suport de
la planta. A través d´ella passa la saba que va a parar a totes les parts
del cep.
-
Braç:
són les branques sostingudes per la soca. Quan es poda, es deixen una o
dues brocades a cada braç.
-
Cap
o brocada: part de la redolta podada, amb
dos o tres borrons, que queda al braç.
-
Borró:
és una part de la brocada. Donarà lloc a la nova vegetació (redolta,
fulles, fruit).
-
Redolta:
vegetació que surt anualment d´un borró i que sosté les fulles i el
fruit.
-
Pàmpol:
és la fulla del cep i on es realitza la funció clorofílica.
-
Raïm:
és el fruit del cep i d´on sortirà el vi. Es verema al mes de setembre.
Gotim: porció d'un raïm
Circell: òrgan vegetal especialitzat que té la vinya, té aspecte de tija molt prima i li serveix a la planta per subjectar-se i poder-se enfilar.
Sarment o verga: branca d'un cep.
Gràcies Ralfi,
ResponEliminaMoltes gràcies a tu Fina!
Elimina